Truly Nolen Benelux BV GRATIS OFFERTE  |  WAAR  ZIJN WIJ Truly Nolen Benelux BV
Telefoon 0320-820993  
Mijten
Knaagdieren
Kakkerlakken
Vogels
Vliegen
Mieren
Houtworm
Mug
Wandluizen
Motten
Vlooien
Bijen en Wespen
Zilvervisje
   
  Bijen en Wespen
Bijen en wespen
BIJEN

Ze leven in kolonies van twintig- tot tachtigduizend bijen. Ze zijn onderverdeeld in werksters, koninginnen en darren. De werksters zijn wijfjes met verschrompelde eierstokken en ze zijn bedoeld om het werk te verrichten. Ze leven zestig dagen tot zes maanden.

De koningin is het enige vruchtbare wijfje in de bijenkorf. Ze legt ongeveer tweeduizend eieren per dag en leeft ongeveer vier jaar. De bijen zijn een soort insecten dat milieuoverlast kan teweegbrengen en de verschillende fases van een productieproces kan verstoren. Ze kunnen de veiligheid van de mens bedreigen door bijensteken en de gevolgen ervan.

Mensen die door bijen gestoken zijn, reageren op verschillende wijze en meestal zijn het mensen met chronische allergie√ęn die er het ergst onder lijden.

Een normale reactie is pijn, transpireren en daarna plaatselijke jeuk en warmteontwikkeling. Een steek in de hals of de keel kan ernstig zijn. Een secundaire ontsteking kan problemen opleveren. Mensen met allergie√ęn moeten onmiddellijk naar de dokter als ze door bijen gestoken zijn. De gevolgen zijn immers onvoorzienbaar. Er bestaat zelfs het gevaar voor overlijden, dat heel snel kan optreden.

Na een bijensteek de angel niet loswrikken want de gifblaasjes waarmee die omgeven is, zullen alleen nog méér gif afgeven. Bij voorkeur met een snijdend voorwerp de angel in zijn geheel verwijderen. De wonde met water schoonmaken met water en zeep en een ontsmettingsmiddel aanbrengen. Koude compressen leggen verzacht de plaatselijke pijn.

Ondanks de ecologische bescherming van de bijen blijft het belangrijk haarden in te perken om installaties, producten en handelingen tegen bijen te beschermen. Als het nodig is de hulp van de brandweer en van imkerverenigingen inroepen.

De voornaamste ziektes door bijen overgedragen:
Hoofdpijn, koorts, vermoeidheid, diarree, braken, bewusteloosheid, spierspasmen, stuiptrekkingen.

WESPEN

De bestrijding van wespen is belangrijk. Als u een wespennest in de buurt van uw huis of gezin ontdekt, dan moet u er zich zo snel mogelijk van ontdoen.

Wespen kunnen heel gevaarlijk zijn, wees dus op uw hoede en blijf uit de buurt van het wespennest. Als u bekommerd bent om de uitwerking van pesticiden op het milieu en ongedierte liever op een biologische wijze bestrijdt, zoek dan een natuurlijke spray in een winkel voor tuinbenodigdheden.

Neem contact met ons op voor een bestrijdingsplan van ongedierte.
^ top
 
Facebook...binnenkort beschikbaar Twitter Youtube Linkedin Google+ Pinterest
De Muizenauto   HACCP
 
>  Waarom kiezen voor Truly Nolen

>  Protocol drie zones

>  De Muizenauto
 
>  LOOPBAANKANSEN

>  SEIZOENSGEBONDEN BESCHERMING

>  TRULY NOLEN IN DE WERELD
 
   
Copyright ¬© 2016 Truly Nolen Benelux BV   |   Ontwikkeld door Helcadesign Sitemap   |   Privicy Policy   |   Email: info@trulynolen.nl