Bijen en wespen bestrijding Lelystad

Bijen en wespen Bestrijding


Wanneer u last heeft van bijen of wespen in uw woning of bedrijfspand kan dit verschillende (gezondheids) problemen met zich meebrengen. Het is hierom raadzaam om spoedig een bijen / wespen bestrijding te laten uitvoeren. Truly Nolen helpt u graag met de bestrijding van bijen en wespen. Ook informeren wij u graag verder.

Bijen en wespen

BIJEN

Ze leven in kolonies van twintig- tot tachtigduizend bijen. Ze zijn onderverdeeld in werksters, koninginnen en darren. De werksters zijn wijfjes met verschrompelde eierstokken en ze zijn bedoeld om het werk te verrichten. Ze leven zestig dagen tot zes maanden.

De koningin is het enige vruchtbare wijfje in de bijenkorf. Ze legt ongeveer tweeduizend eieren per dag en leeft ongeveer vier jaar. De bijen zijn een soort insecten dat milieuoverlast kan teweegbrengen en de verschillende fases van een productieproces kan verstoren. Ze kunnen de veiligheid van de mens bedreigen door bijensteken en de gevolgen ervan.

Mensen die door bijen gestoken zijn, reageren op verschillende wijze en meestal zijn het mensen met chronische allergieën die er het ergst onder lijden.

Een normale reactie is pijn, transpireren en daarna plaatselijke jeuk en warmteontwikkeling. Een steek in de hals of de keel kan ernstig zijn. Een secundaire ontsteking kan problemen opleveren. Mensen met allergieën moeten onmiddellijk naar de dokter als ze door bijen gestoken zijn. De gevolgen zijn immers onvoorzienbaar. Er bestaat zelfs het gevaar voor overlijden, dat heel snel kan optreden.

Na een bijensteek de angel niet loswrikken want de gifblaasjes waarmee die omgeven is, zullen alleen nog méér gif afgeven. Bij voorkeur met een snijdend voorwerp de angel in zijn geheel verwijderen. De wonde met water schoonmaken met water en zeep en een ontsmettingsmiddel aanbrengen. Koude compressen leggen verzacht de plaatselijke pijn.

Ondanks de ecologische bescherming van de bijen blijft het belangrijk haarden in te perken om installaties, producten en handelingen tegen bijen te beschermen. Als het nodig is de hulp van de brandweer en van imkerverenigingen inroepen.

De voornaamste ziektes door bijen overgedragen:
Hoofdpijn, koorts, vermoeidheid, diarree, braken, bewusteloosheid, spierspasmen, stuiptrekkingen.


WESPEN

De bestrijding van wespen is belangrijk. Als u een wespennest in de buurt van uw huis of gezin ontdekt, dan moet u er zich zo snel mogelijk van ontdoen.

Wespen kunnen heel gevaarlijk zijn, wees dus op uw hoede en blijf uit de buurt van het wespennest. Als u bekommerd bent om de uitwerking van pesticiden op het milieu en ongedierte liever op een biologische wijze bestrijdt, zoek dan een natuurlijke spray in een winkel voor tuinbenodigdheden.Neem vandaag nog contact met ons op voor een bestrijdingsplan van bijen en wespen.

Met Truly Nolen is succes verzekerd bij de oplossing van uw probleem!

 

-

Volg ons op