Truly Nolen Benelux BV GRATIS OFFERTE  |  WAAR  ZIJN WIJ Truly Nolen Benelux BV
Telefoon 0320-820993  
Mijten
Knaagdieren
Kakkerlakken
Vogels
Vliegen
Mieren
Houtworm
Mug
Wandluizen
Motten
Vlooien
Bijen en Wespen
Zilvervisje
   
Mug
Mug
Muggen zijn tweevleugelige insecten die tot de familie van de Culicidae behoren. Ze staan bekend als ‚Äúmuggen‚ÄĚ en kunnen overal gevonden worden, maar in het bijzonder in landen met een warm of gematigd klimaat. Water is een wezenlijke factor voor hun ontwikkeling. Overal waar water is, kunnen ze zich ontwikkelen, of het nu zout of zoet water is, of het nu schoon of vervuild water is. Ze groeien ook in holtes, in bomen, planten of in willekeurige voorwerpen waarin water zich kan ophopen.

Tegenwoordig bestaan er méér dan 3.000 soorten muggen. Ze staan beschreven in uitvoerige studies en onderzoeken met het oog op een betere kennis van de biologie en het vinden van de beste bestrijdingsmiddelen.

De voortplantingscapaciteit van de muggen en het gemak waarmee ze zich verspreiden, zijn essenti√ęle factoren voor het ontstaan van deze ziekte-epidemie√ęn. Als men dit soort situaties wil indammen of voorkomen, dan moet men in basisonderzoek gaan investeren en specifieke bestrijdings- en uitroeiingsprogramma‚Äôs van deze ziekteoverdragers op punt stellen. DE VOORNAAMSTE SOORTEN DIE VAN SANITAIR BELANG ZIJN:
Anopheles- overdragers van de menselijke malaria

Culicidae- de grootste deelfamilie, met 34 geslachten en ongeveer 3.000 soorten

Bij deze geslachten horen ook de Aedes en de Culex.

Van het Aedes geslacht zijn de soorten aegypti,albopictus en scapularis verantwoordelijk voor het overdragen van dengue, stedelijke gele koorts, encefalitis en Japanse encefalitis.

De Aedes aegypti wordt beschouwd als de klassieke overdrager van dengue en stedelijke gele koorts door zijn hoge endofilie, antropofilie en ontvankelijkheid voor het vírus van de gele koorts.

Bij de soorten van het geslacht Culex, is die van de quinquefasciatus de belangrijkste in de stedelijke omgeving. Kortweg wordt die beschouwd als de ‚Äútropische huismug‚ÄĚ. Hij komt in grote getalen voor in menselijke agglomeraties. Dit is de voornaamste overdrager van filariose bancroftiana (elefantiase) en van de virussen die encefalitis veroorzaken.

Neem vandaag nog contact met ons op
^ top
 
Facebook...binnenkort beschikbaar Twitter Youtube Linkedin Google+ Pinterest
De Muizenauto   HACCP
 
>  Waarom kiezen voor Truly Nolen

>  Protocol drie zones

>  De Muizenauto
 
>  LOOPBAANKANSEN

>  SEIZOENSGEBONDEN BESCHERMING

>  TRULY NOLEN IN DE WERELD
 
   
Copyright ¬© 2016 Truly Nolen Benelux BV   |   Ontwikkeld door Helcadesign Sitemap   |   Privicy Policy   |   Email: info@trulynolen.nl