Truly Nolen Benelux BV GRATIS OFFERTE  |  WAAR  ZIJN WIJ Truly Nolen Benelux BV
Telefoon 0320-820993  
Mijten
Knaagdieren
Kakkerlakken
Vogels
Vliegen
Mieren
Houtworm
Mug
Wandluizen
Motten
Vlooien
Bijen en Wespen
Zilvervisje
   
Zilvervisje
Zilvervisje
Zilvervisjes zijn insecten zonder vleugels. Hun lichaam heeft de vorm van een traan: ovaal, lang en afgeplat. Ze hebben drie lange aanhangsels aan het einde van hun lichaam en twee lange sprieten. Ze zijn tussen 1,2 cm en 2 cm groot. De overgang van ei naar volwassen insect gebeurt zonder zichtbare veranderingen in hun uiterlijk. Ze kunnen wit zijn, bruingrijs, blauwachtig of zilverkleurig. Ze hebben een metaalglans omdat hun lichaam met fijne schubben bedekt is. Het zijn nachtdieren en ze bewegen zich vliegensvlug.

Een invasie van zilvervisjes kan lange tijd onopgemerkt blijven waardoor hun aantal evenredig toeneemt.

Bij een invasie moeten de volwassen zilvervisjes en de eieren behandeld worden. Deze insecten planten zich erg snel voort. Afhankelijk van de soort kan één wijfje op een willekeurige plek één tot drie eieren per dag leggen. Elk van die insecten kan twee jaar leven. Daarom is het uiterst belangrijk ze snel en helemaal uit te roeien.

Om ze beter te bestrijden, raden we aan zo snel mogelijk een beroep op professionele hulp te doen. Wij garanderen dienstverlening van goede kwaliteit, met een persoonlijke aanpak.

√Č√©n van de beste manieren om een invasie te vermijden is de vochtigheid op peil te houden. Open ruimtes en zolders afwerken met plinten. In ruimtes waar boeken gestapeld zijn, de vochtigheid beperken door het gebruik van airconditioning, ventilators of ontvochtigers. Een eventueel lek in de afvoer herstellen. Daardoor komen de insecten niet meer aan het water dat ze nodig hebben.

Het zilvervisje leeft bij voorkeur op vochtige plaatsen want hij heeft een hoge vochtigheidsgraad nodig om te overleven ‚Äď gewoonlijk tussen 75% en 95%. Als uw dak lekt of u hebt een vochtige plek in huis, dan is dat de voedingsbron voor die dieren. Een lage vochtigheidsgraad kan de geboorte vertragen of doen stoppen.

Goede hygi√ęne en grondige schoonmaak dragen bij tot het voorkomen van een invasie omdat de mogelijke voedselplaatsen beperkt worden. Toch kan dat niet als enig middel gebruikt worden om een invasie ongedaan te maken.

Kasten geregeld schoonmaken en ook oude boeken, tijdschriften en kranten opruimen helpt om de schuiloorden weg te halen. Zorg dat u goed nakijkt of voorwerpen die u in huis haalt, in het bijzonder stoffen die lang opgeborgen gelegen hebben, niet beschadigd of aangetast zijn. Boeken en stoffen moeten in afgesloten plastic zakken bewaard worden. Vaak zijn waardevolle boeken en papieren aangetast. In dat geval moet u ze in een afgesloten plastic zak gedurende enkele dagen in de diepvriezer bewaren om de zilvervisjes te doden.

Het grootste deel van de huismiddelen blijken niet effici√ęnt te zijn na verloop van tijd. Even geven ze resultaat, daarna komt de invasie terug. Het is bekend dat sommige huisbewoners kaneel gebruiken om de zilvervisjes uit bepaalde zones te verdrijven, maar deze methode doodt de insecten niet, evenmin als de eieren. In de winkel worden vele soorten vallen en insecticiden verkocht. Die hebben het op individuele insecten gemunt maar bieden geen oplossing voor een hele invasie.

Hoewel ze een afschrikwekkend uiterlijk hebben ‚Äď soms worden ze verward met de giftige duizendpoot -, staan zilvervisjes er niet om bekend om mensen te bijten en ze dragen geen ziektes over. Meestal slaat een zilvervisje op de vlucht om zich in veiligheid te brengen als hij verstoord wordt. Dit insect is snel over kleine afstanden en kan schuilen in spleten en barsten waar de mens niet bij kan.

Zilvervisjes zijn ongevaarlijk voor de mens. Ze worden als een plaag bestempeld omdat ze goederen aanvreten en vernielen en schade toebrengen aan kleren, boeken, papieren, voedselvoorraden en wandbehang.

Waar ze bijten, laten ze kleine gaatjes achter en ze kunnen gele verkleuring van materiaal veroorzaken. Ze kunnen aantasting van voedsel veroorzaken en andere schade toebrengen maar ze dragen geen ziektes over.

Neem contact met ons op voor een bestrijdingsplan van ongedierte.
^ top
 
Facebook...binnenkort beschikbaar Twitter Youtube Linkedin Google+ Pinterest
De Muizenauto   HACCP
 
>  Waarom kiezen voor Truly Nolen

>  Protocol drie zones

>  De Muizenauto
 
>  LOOPBAANKANSEN

>  SEIZOENSGEBONDEN BESCHERMING

>  TRULY NOLEN IN DE WERELD
 
   
Copyright ¬© 2016 Truly Nolen Benelux BV   |   Ontwikkeld door Helcadesign Sitemap   |   Privicy Policy   |   Email: info@trulynolen.nl